Louise Juul Jensen

Forbundssekretær i DSU

Forbundet

DSU’s Landsforbund skal være professionelle og servicemindede. Medarbejderne vil hver dag møde om morgenen, og alle medarbejderne skal deltage i ugens kontormøde, så alle på forbundet er orienteret om de ting, som sker i organisationen og på Landsforbundet. Fremover vil Landsforbundet have faste telefontider, så man altid ved, hvornår man kan komme igennem på kontoret og en aften om ugen, vil der også være mulighed for at ringe ind.

Der vil blive oprettet en mailboks til:

  1. Bestilling af materialer
  2. Spørgsmål til og fortolkning af love
  3. Spørgsmål til økonomi
  4. Medlemssystemet
  5. Generelle spørgsmål

Alle spørgsmål vil blive besvaret indenfor 2 arbejdsdage, og såfremt spørgsmålet er af en vanskelig karakter, der gør, at der ikke kan svares med det samme – vil man selvfølgelig modtage et svar om det. På den måde sikrer Landsforbundet, at mails af en hver karakter altid vil blive svaret – lige meget om en ansat har brækket benet eller er ude at rejse.

DSU’s ansatte kan deles op i to grupper: De ansatte der sidder fysisk på Landsforbundet, og de ansatte som er ansat lokalt. Det er vigtigt, at DSU’s ledelse prioriterer de opgaver, som DSU’s ansatte er ansvarlige for.

Der er ofte lettest at have en kontakt med folk, man møder dagligt på sin arbejdsplads, og det er derfor vigtigt, at der bliver taget særligt hånd om afdelingsmedarbejderne. Det er vigtigt, at disse ansatte ofte er i kontakt med forbundssekretæren, så der bliver et tæt samarbejde. Forbundssekretæren skal i samarbejde med lokale formænd udarbejde og prioritere afdelingsmedarbejdernes opgaver. Det er vigtigt, at afdelingsmedarbejdernes arbejdskraft ikke bliver brugt til at gøre store afdelinger endnu større, men bliver brugt til at hjælpe små afdelinger op.

Nyt Forbund

Danasvej har de sidste år været omdrejningspunkt for DSU’s Landsforbund. Da man i sin tid flyttede sammen med socialdemokraterne var det for at få et godt og mere tværgående samarbejde. Desværre må vi konstatere, at det samarbejde aldrig er kommet ordentligt op og køre, hvilket der er mange grunde til. Derfor bør DSU begynde at undersøge mulighederne for at få sine egne lokaler. Det er vigtigt, at DSU har mulighed for at udfolde sig i lokalerne. Der skal skabes en kultur, hvor mange frivillige har lyst til og mulighed for at kigge forbi forbundet for enten at arbejde eller deltage i alle de mange arbejdsopgaver, som Landsforbundet har. Det er vigtigt, at lokalerne forbliver i centrum af København, så det er let at komme dertil og fra. Desuden er det en investering i DSU’s fremtid - nemlig at sikre at de mange hundrede tusinde kroner, man bruger i dag på at sidde til leje, i stedet bruges på køb af egen ejendom.

Nyhedsbreve

For at sikre en god kontakt til DSU's lokale afdelinger vil Landsforbundet hver 14. dag udsende et nyhedsbrev til de tillidsvalgte. Det sikrer, at DSU’s tillidsvalgte altid er opmærksomme på, hvad der sker på Landsforbundet, og på de aktiviteter der afholdes. Nyhedsbrevet har karakter af at være organisatorisk og skal ruste de tillidsvalgte til altid at være på forkant med de aktiviteter, DSU har. Det er vigtigt, at DSU ikke spammer sine medlemmer, og derfor skal nyhedsbrevene kun sendes til tillidsvalgte, som så har mulighed for at fortælle om tingene ude lokalt.

En gang om måneden vil der blive sendt et nyhedsbrev til alle medlemmer af DSU. Nyhedsbrevet skal have fokus på det politiske. Kommende aktiviteter på national plan vil altid stå der, men formanden og udvalgene skal også bruges mere i den forbindelse. Formanden og udvalgene skal hver måned levere noget på skrift til nyhedsbrevet, så alle medlemmer kan se, hvad der rører sig politisk og ikke mindst se, hvad DSU ønsker at sætte fokus på.

Som en selvfølgelig skal begge nyhedsbreve altid være tilgængelige på DSU’s hjemmeside.

Introduktion til tillidsposter

Hver gang en afdeling vælger ny formand eller kasserer, skal den valgte hurtigst muligt have en værktøjskasse/mappe. I DSU er der er løbende udskiftning af de tillidsvalgte, og det giver ingen mening, at man mange steder, skal opfinde den dybe tallerken på ny. Derfor skal vi vidensdele langt mere, end vi gør i dag. Ved at lave en mappe til de valgte får man samlet de mest nyttige oplysninger, så det er lettere at gå til. Formandens mappe skal bl.a. indeholde: hvem er ansvarlig for udvalgene, et oplægsholderkatalog mv. Kasserens mappe skal bl.a. indeholde: hvordan fungerer kontingentopkrævning, hvor finder man restance- og medlemslister, hvordan søger man penge i kommunen til aktiviteter mv.

Derudover skal nyvalgte afdelingsformænd og kasserere inviteres til at komme en dag på forbundet for at lære forbundet og medarbejderne at kende, så der fra start bliver etableret en god dialog og kontakt.

Indmeldelse af nye medlemmer

Indmeldelse af nye medlemmer skal ske hurtigts muligt efter, at Landsforbundet har modtaget indmeldelsen. Derefter skal der sendes en velkomstpakke til medlemmet med diverse materialer om DSU, en aktivitetskalender for DSU og den lokale afdeling + oplysninger om afdelingsformanden samt en kode til DSU interne kommunikationsforum. Afdelingsformanden skal ligeledes samme dag have information om det nye medlem, så der kan tages kontakt hurtigst muligt. Vi skal sikre, at alle medlemmer ligeledes bliver inviteret med på det første weekendkursus, der afholdes efter de bliver indmeldt.

Kort sagt:

  1. Jeg vil indføre faste kontortider på forbundet, så de aktive har en garanti for ikke at ringe forgæves.
  2. Sørge for at alle mails til forbundet vil blive besvaret i løbet af to arbejdsdage!
  3. Indmeldelse skal ske øjeblikkeligt; det nye medlem skal modtage en velkomstpakke, og den pågældende afdelingsformand vil få besked om indmeldelsen.
  4. Brugen af DSU’s afdelingsmedarbejdere skal målrettes til de mindre afdelinger med det største behov.
  5. DSU skal lede efter nye lokaler, der kan danne rammerne om et dynamisk og ungdommeligt miljø.
  6. Landsforbundet skal i højere grad benytte sig af organisationens frivillige i forhold til at løfte de daglige arbejdsopgaver.
  7. Der skal udsendes månedlige nyhedsbreve til alle DSU’s medlemmer. – Tillidsvalgte vil modtage nyhedsbreve med organisatoriske updates hver 14. dag.
  8. Nyvalgte kasserer og formænd i DSU’s afdelinger skal have den bedst mulige start på arbejdet. Derfor skal de tildeles en værktøjskasse/mappe hurtigst muligt efter valget.
  9. Nyvalgte afdelingsformænd og kasserere skal inviteres en tur til forbundet.